Dyrk Mammon

Så du kan tjene penger og bli rik!

Investere som Warren Buffet

Amerikanske Warren Buffet er en av de mest kjente investorene i verden. I løpet av livet har han bygget opp en enorm mengde vellykkede investeringer i aksjer. Han har en veldig enkel filosofi. Hvis du ønsker å tjene masse penger, kan du med fordel bruke Buffets strategier. Vær imidlertid oppmerksom at det ikke er noen garanti for at du vil bli rik på kort tid. Husk også at det handler om å investere i aksjer, ikke verdipapirfonder.

Her er fem prinsipper du bør bruke for å investere som Warren Buffet

  • Kjøp aksjer i store og stabile selskaper. Buffet investerer nesten utelukkende i multinasjonale selskaper som har eksistert i svært lang tid.
  • Invester kun i selskaper du forstår deg på. Buffet vil aldri investere i et IT-selskap eller et medisinsk selskap med et produkt som han ikke forstår. Buffet liker jordnære produkter, som for eksempel olje, mat, bank, forsikring og mer.
  • Spre investeringene i mange forskjellige selskaper og ulike næringer. Det er aldri lurt å legge alle eggene i én kurv.
  • Sørg for å få regelmessige kontantutbytte på dine aksjer. Hvis selskapet distribuerer en del av sitt overskudd i såkalte utbytte er det et tegn på at selskapet tjener mye penger. Det er også lurt å vurdere utbytte politiken fra tidligere år. Noen av selskapene som Buffet investerer i har gitt sine aksjonærer utbytte i mange tiår.
  • Ha en langsiktig perspektiv. Buffets strategi er å kjøpe og deretter vedlikeholde. Buffet er ikke en daytrader akkurat.

Comments are closed.