Dyrk Mammon

Så du kan tjene penger og bli rik!

Selg bilen og spar penger

Leien eller kostnadene på huset ditt er den største enkelte kostnaden hver måned. På andre plass er det sikkert mat og hygiene. Vel på tredje plass er bilen. Det er dyrt å ha en bil. Selv om bilen er svært praktisk, kan det være en god idé å selge bilen for å spare så mye penger som mulig. Uten bil, kan du spare mange tusen kroner hvert år.

En bil koster ikke bare i bensin. Det vil være en masse utgifter bare ved å eie en bil. Først betaler du forsikringen for bilen. Bilforsikringen er til og med obligatorisk, så den kan du ikke slippe unna. Hvis du har en bil av nyere modell, koster forsikringen mer enn det bilen er gammel.

Du skal også betale skatt på bilen hvert år. Hvis du ikke betaler skatt, kan du ikke bruke bilen på offentlig vei. Skatten er primært basert på vekten av bilen og bilens drivstoff.

Bensin eller diesel er egentlig faktisk veldig billig. Staten har imidlertid en sterk interesse i å få skattepengene. For hver liter bensin du fyller opp, betaler du mye i skatt.

Imidlertid er det ikke bare de ovennevnte utgifter. Bilen slites også hele tiden. Du må kjøpe nye sommer og vinterdekk nesten hvert år. Du må også legge til olje. Service koster også penger. Det blir ofte sagt at service, vedlikehold og reservedeler koster minst like mye som bensinen per mil.

To andre kostnader er utgifter til parkering og kostnadene ved inspeksjon.

Comments are closed.